Горбачов още не е гледал сериала "Чернобил"

Той обаче заяви, че не е съсипал кариерата на учения Валерий Легасов

Снимка: Wikipedia
Бившият и последен ръководител на Съветския съюз Михаил Горбачов заяви в интервю за радиостанция "Говорит Москва", че досега не е гледал мини-сериала на HBO "Чернобил", защото е в болница. Горбачов добави, че му е обещано, че ще може да гледа сериала в болницата, но досега това не било организирано.

В същото време, Горбачов разсейва предположението, направено от създателите на поредицата, че кариерата на учения Валерий Легасов е била съсипана заради заключенията му от разследването на причината за бедствието. 

Горбачов, който тогава ръководеше СССР, каза, че никога не се е опитвал да разруши кариерата на Легасов и добави, че никой друг не е могъл да го направи.

Мини-сериалът "Чернобил" беше пуснат през май и се оказа голям успех за продуцентската компания. Поредицата получила редица похвали за точно представяне на атмосферата в СССР през 80-те години на миналия век, но в същото време някои от участниците в събитията от атомната авария преди 33 години посочиха редица несъответствия между предаденото във филма и това, което всъщност се е случило при бедствието през 1986 г.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: авария | Михаил Горбачов | сериал | Чернобил | СССР | Валерий Легасов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини