С 22 млн. евро ще се финансират проектите на 880 млади фермери

Максималната субсидия, която ще получат, е 25 хил. евро на проект

Снимка: Economic.bg/Архив

Държавен фонд Земеделие ще финансира 880 млади фермери, които ще получат субсидии в областта на земеделието, пишат от държавната институция.

Кандидатите, подали заявления, са поискали финансиране по проекти за създаване или модернизиране на земеделски стопанства на обща стойност  45 925 000 евро. Кандидатите са били общо 1837, като от тях 178 са отпаднали заради дублиране. 

Кандидатурите са възлизали на 130% от възложената сума по проект  “Стартова помощ за млади земеделски стопани” от ПРСР 2014-2020 г., което е наложило оценяване на кандидатите и техните идеи.

 До последния етап за техническа и финансова оценка са достигнали 1001 проекта, от които са одобрени 994. В рамките на отпуснатия бюджет попадат 880 земеделци, които ще получат субсидията. Оставащите 114 проекта, които също са били одобрени , ще бъдат договорени на по-късен етап. А от държавните институции се работи върху изготвяне на програма, с която през септември да бъде осигурен допълнителен ресурс, необходим за финансовото обезпечаване на останалите 114 земеделци.

От Държавен фонд Земеделие обявиха, че след сключване на договорите с младите фермери документите ще бъдат изнесени публично.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: земеделие | финансиране | субсидия | фермер | земеделец

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини