Маските стават задължителни на обществените места

Това гласи нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев

Снимка: pixabay
17:22 30.03.2020

Носенето на защитни маски на всички обществени места, независимо дали са на закрито или открито,  става задължително. Това нареди министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в нова заповед днес. В нея се посочва още, че мярката се предприема с цел спиране разпространението на заразата от коронавирус.

Контролът за спазването на мярката ще се осъщтествява от МВР и новата заповед ще бъде съобщена на областната управа на градовете.

Това е поредната нова мярка, която се предприема от правителството, за да се прекрати разпространението на заразата. Припомняме, че днес по време на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб дори се заговори за нова мярка за излизане от домовете – само с SMS, каквато е практика в момента в Гърция.

По темата за разходките и как това ще се отрази на бюджета председателят на Щаба беше категоричен: „Можем да излизаме веднъж на три дни до магазина, ако се наложи до аптеката, или ако отиваме на работа. Но какво значи да се разхождаме навън, когато светът пламти като пожар?“.

Междувременно стана ясно, че още 5 души у нас са дали положителна проба за коронавирус по данни на Националния оперативен щаб. Така общо потвърдените случаи на COVID-19 стават 359. Два от новите случаи са в София, един в Плевен, един в Монтана и един в Благоевград. В болница са настанени 113 души, като 13 от тях са интубирани.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: маски | ЗАПОВЕД | коронавирус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини