МРРБ издава ударно разрешения за строеж в кризата

От началото на годината са издадени общо 22 разрешителни за строеж, а в извънредното положение - 6

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна
12:01 10.04.2020

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е издало шест нови разрешителни за строеж на инфраструктурни обекти от началото на извънредното положение. Данните на ведомството показват, че от началото на годината общият брой на издадените разрешения е 22, което е с три броя по-малко от същия период на миналата година.

Две от новоиздадените разрешителни са за подобекти от проекта за удвояване и електрификация на участък от железопътната линия Карнобат-Синдел на територията на община Аврен и за рехабилитация на две отсечки от третокласния път Провадия-Дъскотна-Айтос с обща дължина 33.4 км.

Другите разрешения за строеж са за изграждане на офисни помещения и учебна зала в сградата за управление, персонал и учебно-тренировъчен център на площадката на АЕЦ „Козлодуй“, за подмяна на високоволтови разединители на площадката на централата, реконструкция и модернизация на рибарско пристанище „Мичурин“ в Царево и за строеж и укрепване на свлачище на първокласния път Кюстендил-Радомир-Перник.

Очаква се да бъде допълнена от възложителите проектната документация за още 6 обекта, след което инвестиционните проекти ще бъдат одобрени и ще бъдат издадени разрешения за строеж и за тях. Те са за изграждане на постоянна жп линия и съоръжение за пресичането ѝ, както и за временна жп линия във връзка с модернизацията на пътя Калотина-Софийски околовръстен път (СОП).

Предстои издаване на разрешение за строеж на два участъка с обща дължина близо 13 км от проекта за модернизация на пътя Калотина-СОП, участък с дължина 0.5 км от лот 3.1 на АМ „Струма“, модернизация на жп участъка Елин Пелин-Ихтиман. Презаверено е и разрешението за строеж за основен ремонт на близо 8 км от второкласния път Костинброд-Берковица-Монтана.

През периода на извънредно положение със заповеди на заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е разрешено изработване на проект за инвестиционна инициатива за модернизация на жп линията София – Перник – Радомир, изменение на плановете за застрояване на поземлени имоти в община Елин Пелин във връзка с изпълнението на проекта за модернизация на жп линията София – Пловдив и изработване на проект за изменение на устройствения план за реконструкцията на съществуващи инженерни мрежи при модернизацията на близо 31.5-километров участък от първокласния път Калотина – Софийски околовръстен път.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ремонт | разрешително | извънредно положение | МРРБ | строежи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини