Агенцията по заетостта отваря нови офиси в големите градове

Удължава се и срокът за подаване на заявленията за безработица след съкращаване

Агенцията по заетостта отваря нови офиси в големите градове

Снимка: Pixabay

1188 ~ 1 мин. четене

Агенцията по заетостта временно отваря нови офиси в по-големите градове в страната. Стъпката идва вследствие на растящия брой безработни заради кризата, причинена от коронавируса COVID-19.

Новите изнесени офиси ще действат до края на обявеното на 13 март извънредно положение в България и ще работят всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч. Списъкът с адресите им може да бъде намерен на сайта на Агенцията. Ако се наложи отваряне на още допълнителни временни офиси, адресите им ще се добавят към този списък.

От Агенцията по заетостта обръщат внимание, че за периода на извънредното положение се отменят законово определените срокове за регистрация в бюрото по труда и за подаване на заявление за обезщетения при безработица. Документите ще може да се пусакт до 14 дни след отмяната на извънредното положение и ще се смятат за подадени в срок.

От Агенцията напомнят също, че вече регистрираните, които имат насрочени срещи с трудовия си посредник, не е необходимо да посещават бюрото по труда в периода на извънредно положение.

Подкрепи Economic.bg