С какво хотелите в близост до летищата привличат пътниците

Пътниците обичат опита и креативността на собствениците на тези хотели

Снимка: Pixabay
21:35 13.02.2020

Хотелите, които се намират в непосредствена близост до летищата привличат много от своите посетители именно с това, че се намират на доста комуникативно място. Но все пак тези места за настаняване искат да „блеснат“ пред своите гости и нещо повече от локация.

Според Хенри Хартевелт, туристически анализатор в Atmosphere Research Group в Сан Франциско, голяма част от посетителите на хотелите в близост до летищата, ги харесват заради многоезичния персонал и възможността за хранене по всяко време, пише CNBC.

Все пак обаче този тип хотели имат и своите трикове, с които привличат своите клиенти. Хотелът на летище Westin в Детройт например предоставя на своите гости директна връзка от лоби бара към един от частните терминали. Летище Hyatt House Shenzhen Airport, което се намира в Китай пък има директна връзка със съседен търговски център.

Тези удобства са доста по-лесни за въвеждане, когато хотелът е собственост на самото летище. Летищните власти на Сан Франциско притежават новия Grand Hyatt at SFO, единственият хотел, пряко свързан с международното летище Сан Франциско.

Опитът има значение

Пътниците определено ценят опита и креативността на собствениците на подобни хотели. Така например международно летище „Джон Ф. Кенеди“, което се намира в Ню Йорк, САЩ вече разполага с TWA Hotel. Той използва главната сграда на терминала за авиокомпании TWA Flight Center, проектиран през 1962 г. от архитекта Ееро Сааринен. Дизайнът на хотела връща посетителите в 60-те години на миналия век. Хотелът разполага и с басейн на покрива, откъдето се открива чудесна гледка към самолетните писти.

Хотелът Andaz Delhi пък, който се намира в Индия, привлича своите посетители освен с красив дизайн и привлекателни стаи и с възможност за 24-часово хранене. Освен всичко това обаче на гостите се дава възможност да знаят храната, която консумират откъде идва– в буквален смисъл. В менюто на ресторанта на този хотел има снимки на фермите, от които са произведени съответните ястия, които се сервират.

Доброто обслужване в хотелите в близост до летищата е също толкова важно, колкото и в центъра на града. Затова допитването до всеки един от посетителите дали имат нужда от допълнителни кърпи за стаята например е от голямо значение.

За подобен тип хотели е много важно да имат фитнес център, защото пътниците, които пътуват по работа казват, че е много важно, когато си на път да имаш възможност да поддържаш форма и да има място, на което да релаксираш, пише още CNBC.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: летища | хотели | идеи | креативност | удобства

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини