Соломон Паси: Трябва да поискаме от Тръмп да ни посети

Бойко Борисов трябва да настоява и за отпадане на визите за българите в САЩ, каза президентът на Атлантическия клуб

Снимка: Economic.bg
09:55 11.11.2019
Ако искаме наистина американският бизнес да влезе в България, има една-единствена мярка, която е 100% гарантирана - това е визита на американския президент в България. Това заяви президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси пред БНТ по повод предстоящата среща на българския премиер Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп.

По думите на Паси срещата е момент, който трябва да бъде използван от страна на България, и е съвсем естествено от Вашингтон да бъде поискана подкрепа за влизането на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Необходимо е също така да се настоява за отпадането на визите за българите, пътуващи към САЩ, и за нови американски инвестиции у нас.

Все пак Паси отбеляза, че е трудно да се искат инвестиции от САЩ, защото не американският президент решава къде да инвестират големите компании.

Президентът на Атлантическия клуб коментира, че днешният 11 ноември на много места се чества като край на Първата световна война. „След нейния край човечеството не си извлече поука, тъй като имаше Втора световна война. След Втората световна имаме поуките и те се наричат ООН, НАТО, план „Маршал“, с който САЩ финансираха укрепването на Западна Европа и фактическото създаване на Европейския съюз“, обясни Соломон Паси.

Той изтъкна, че вече от почти 75 години в Европа няма мащабна война. По негови думи не е имало друг такъв период в историята на континента и това е резултат от направените поуки.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | САЩ | инвестиции | Доналд Тръмп | Соломон Паси | американски бизнес | визи за българите в САЩ