В последния ден за продажба на винетки за камиони и автобуси системата се срина

Такива могат да се купят само от граничните пунктове и сайта bgtoll.bg

16:36 23.02.2020

Днес е последният ден, в който водачите на камиони и автобуси над 3.5 тона могат да си закупят седмична електронна винетка. Това е така, тъй като от 1 март започва да действа новата тол система, при която превозвачите ще заплащат на база изминато разстояние, екологичен клас и вида на пътя.

Междувременно от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщиха, че временно е затруднена покупката на е-винетки от сайтовете www.vinetki.bg, www.tollpass.bg, www.digitoll.bg, www.telenor.bg, www.A1.bg, както и на каса в мрежата на мобилния оператор А1, Български пощи, Easy Pay и в бензиностанциите „Лукойл“, „Еко“, „Петрол“ и ОМВ, а също чрез терминалите „Cashterminal“ в мрежата на „Интеркапитал груп“.

В момента електронни винетки може да се купят само от сайта bgtoll.bg, от мобилното приложение BGTOLL, от терминалите за самотаксуване и на гишетата по основните гранични контролно-пропускателни пунктове – ГКПП „Калотина“, ГКПП „Капитан Андреево“, ГКПП „Кулата“, Дунав мост – Русе, Дунав мост – Видин, ГКПП „Силистра“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Илинден“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". От пътната агенция уточняват, че в момента се работи по отстраняване на проблема.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: автобуси | камиони | винетки | тол система

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини