Депутатите обсъждат промени в закона за отбраната и хазарта

Ще се обсъди и проекторешение за приемане на процедурни правила за издигане на кандидатури за главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет

Депутатите ще разгледат на второ четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. В дневния ред на днешното заседание е и второто четене на изменения в Кодекса за социално осигуряване, свързани с регламентирането на отпуска при осиновяване на дете от 2 до 5-годишна възраст.

Закона за хазарта също ще бъде разгледан на второ четене. Новите текстове предвиждат от следващата година за онлайн казината и букмейкърите да бъде въведен лиценз от 100 хил. лв. Освен това, те ще трябва да плащат и допълнителна такса от 20% върху разликата между направените залози и изплатените печалби.

На днешното си заседание депутатите ще избират нов главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет и на членовете на Националното бюро за контрол на СРС-та. Предложението за създаване на анкетна комисия за нов Изборен кодекс също ще бъде обсъдено.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: депутати | хазарт | заседание | отбрана

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини