Обмислят отдаване на концесия на "Топлофикация"-София

Десет са вариантите за дружеството, СОС ще избере един от тях

14:55 12.03.2015
Привличане на частен партньор чрез концесионна процедура за "Топлофикация"-София е най-добрият вариант за дружеството. За да вземе Столичният общински съвет (СОС) такова решение, е нужно да се извършат финансово-икономически, правен, технически и екологичен анализ. Това заяви заместник-председателят на Съвета и председател на Комисията по стопанска политика Николай Стойнев.

Той припомни, че имаше работна група, назначена от кмета, в която влизаха различни политически сили от СОС, с цел да разгледа работата на консултант във връзка с промяна в управлението на "Топлофикация", съобщава Дарик, цитирайки БТА. Докладът на работната група анализира обективно ситуацията в дружеството, разглежда различните варианти за публично-частно партньорство, за привличане на частен инвеститор и за покриване на няколко основни въпроса, посочи Стойнев.

Част от задълженията на "Топлофикация", които към момента са над 600 млн. лв., са натрупани в минали периоди. На базата на технологичното обновяване на дружеството и необходимостта собствеността да продължи да бъде изцяло общинска са оформени 10 различни варианти за бъдещето на дружеството, каза Стойнев.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: концесия | Zipjet

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини