ЧЕЗ влага 162 хил. лв. в изграждане на нови мрежи в детски град

Инвестицията е в столичния район Панчарево

17:22 11.09.2015

ЧЕЗ Разпределение България стартира изграждането на нови въздушни мрежи и изцяло обновява съществуващи съоръжения в местност Детски град, в столичния район Панчарево.  Инвестицията е на стойност 162 хил. лв.

Чрез реализирането на проекта ще бъде подобрено качеството на електрозахранването в местността, като компанията ще предостави възможност към новата мрежа да бъдат присъединени и всички жители от района, които подадат заявления и сключат Договори за присъединяване.

 „Правим всичко възможно, в рамките на одобрения ни ресурс, за повишаване на сигурността на електроснабдяването и подновяване на мрежата. Чрез реконструкцията и новата мрежа ще бъде осигурена сигурността на доставяната в Детски град електроенергия“, каза Димо Петров, директор „Реализация на инвестициите“ в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ поддържа 60 хил. км. мрежа, 4 пъти по-дълга от електропреносната мрежа в страната, стопанисвана от ЕСО, и 3 пъти по-голяма от дължината на републиканската пътна мрежа на България.  За поддържане на тази мрежа ЧЕЗ е инвестирала 777 милиона лева от стъпването си на българския пазар преди 10 години.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: мрежа | ЧЕЗ | инвестиция | Световен ден на книгата | енциклопедия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини