EUR/USD: Как да изтъргуваме промените в заетостта на САЩ

5 евентуални сценария за реакция на основната валутна двойка

Промените в неселскостопанската заетост измерват промяната в броя на новоназначените хора в САЩ, с изключение на работниците в селското стопанство. Прочитане, което е по-високо от прогнозата на пазара, е възходящо за долара. Вижте подробностите и 5 възможни насоки за EUR/USD. Данните за неселскостопанската заетост ще бъдат публикувани в петък в 15:30 ч.

Представяне на индикатора

Създаването на работни места е един от най-важните индикатори на икономическата активност. Оповестяването на данните за неселскостопанската заетост е дългоочаквано събитие от пазарите и неочакваното им прочитане може да окаже съществено влияние върху посоката на EUR/USD.

Заетостта извън селското стопанство в САЩ се подобри рязко през януари, скачайки до 242 хил. Това разби прогнозата от 195 хил. души. Пазарите очакват по-меко четене за февруари, с прогноза за 206 хил.

Настроенията и Нива

EUR/USD се възползва от миролюбивата реч на Джанет Йелън тази седмица, в която тя почти изключи увеличение на лихвените проценти през април. И все пак американската икономика се развива добре и надвиши прогнозите, което би могло да бъде предвестник за едно силно прочитане на неселскостопанската заетост. Така че като цяло настроенията са неутрални за EUR/USD към тази версия.

Техническите нива от горе до долу по двойката са: 1.1460, 1.1373, 1.13, 1.1220 и 1.1140

Ето и 5 евентуални сценария за реакцията на основната валутна двойка при излизането на новината:

1. В рамките на очакванията: от 201 хил. до 211 хил. При такъв сценарий, EUR/USD вероятно ще се вдигне нагоре в рамките на диапазона, с малък шанс за пробив и по-високо.

2. Над очакванията: от 212 хил. до 217 хил. Неочаквано по-високо четене може да тласне двойката под първата линия на подкрепа.

3. Доста над очакванията: над 217 хил. Подобен резултат може да изпрати двойката надолу и две или повече подкрепи биха могли да бъдат пробити в резултат.

4. Под очакванията: от 195 хил. до 200 хил. По-слабо четене от прогнозата може да отведе EUR/USD за тест и вероятен пробив над най-близката съпротива.

5. Доста под очакванията: до 195 хил. В този сценарий, двойката може да пробие над 2 или повече равнища на съпротива.


*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450.

Източник: Admiral Markets
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | пазари | реакция | Равадиново | Шон Паркър | Туск | борсови цени

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини