Избраха победителите в Rinker’s Challenge #3

Стартиращите предприемачи ще получат финансиране и подкрепа

18:57 27.01.2017

Предизвикателството за стартиращи предприемачи Rinker's Challenge #3 завърши. В конкурса се включиха 120 кандидати, 13 бяха допуснати до обучителната програма, 7 достигнаха финала.

Вчера седемте финалисти представиха своите бизнес планове пред журито и ченове на Управителния съвет на Фондация BCause. В много оспорвана конкуренция, бяха избрани три бизнес проекта:  Хляб за живот, Сире-НЕКА и Analizator.bg. Те получават безвъзмездно финансиране от по 20 000 лева. Всичките седем финалисти ще бъдат подкрепяни от експерти в продължение на една година.

„Хляб за живот

Ваня Гошева от Банкя започнала да прави „жив” хляб, за да се справи с тежката мигрена на 8 годишния си син. Приятели я окуражили да се посвети на този занаят и само няколко месеца по-късно тя вече прави средно 60-70 хляба на ден, страхотен козунак и доставя редовно до детски градини. Нейната цел е всяко дете да се храни с жив хляб, защото хармонията в коремчето подрежда и главата. С финансирането планира поне да утрои производството си. „Когато не съм приготвила хляба с достатъчно дълга ферментация, мигрената на сина ми се връща. Правя хляб като за моето дете!”. Ваня получи 20 000 лева финансиране и едногодишна менторска помощ  от Мариана Павлова - Експерт, Бизнес развитие Банка ДСК,  и Александър Хинков – създател на Uspelite.bg

Сире-НЕКА

Продуктът стана известен като „сирене от кашу“. Рецептата е на семейната фирма на Николай и Стиляна Тодорови и Мария Димитрова. Те постоянно търсят варианти за добро и наистина вкусно хранене за хора с непоносимост към лактоза, вегани или просто кулинари-експериментатори. Смляното кашу ферментира подобно на сиренето от мляко, притежава фин и засищащ вкус и може да бъде включено в рецептите на най-разнообразни ястия в национална и чужда кухня. Със спечеленото финансиране от 20 000 лева производството ще се пренесе в самостоятелен цех, ще бъде в по-големи обеми, за да може да задоволява нуждите на потребителите в София и да надникне към пазари в страната и зад граница. В продължение на една година предприемачите ще бъдат подкрепяни от финансистът Станислав Георгиев, член на УС на Фондация BCause.

Анализатор.бг

Добрин Йорданов е създател на онлайн инструмент за маркетингови проучвания, чрез който може да осигурява таргетирани пазарни проучвания на достъпна цена на малки и средни предприятия. Анализаторът използва онлайн платформа, в която отговаряш за забавление или в търсене на „сродна душа” и приятели. Между въпросите от света на спорта, музиката, всекидневието, политиката са и въпроси, чиито отговори, разпределени по демография, география и т.н., интересуват живо компаниите. Предприемачът получава 20 000 лева и едногодишна подкрепа от Николай Филипов -собственик и управител на веригата магазини за мобилни телефони и електронна техника "Хенди-Тел" ЕООД.

Другите четири проекта-финалисти също ще продължат да получават подкрепа от екипа на Център „Ринкър“ към Фондация BCause. 

Замразените плодовите десерти Power Pops ще бъдат подкрепяни от Йоанна Николова - телевизионен журналист в Bloomberg TV Bulgaria. Семейната еко-образователна игра „Пишман турист“ ще бъде подкрепяна от Емил Георгиев, изпълнителен директор DeConi и Александър Хинков, съосновател на „Младите успели българи“. Неопреновите облекла за летни водни спортове „Аlooppa” ще имат помощтта на Надина Ташева, Ръководител проекти, CEED България. Tуристическата услуга Epic Sofia Tour ще бъде подкрепяна от Жулиета Хубенова - управител на СмартА Груп ЕООД и Александър Хинков – създател на Uspelite.bg.

Център "Ринкър" за предприемачество и обучения към Фондация BCause е основан е през 2014 г. с финасовата подкрепа на Фондация КАФ Америка. Мисията на Център „Ринкър“ е да подкрепя и развива духа на предприемачеството в България.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: финансиране | състезание | подкрепа | Marc Jacobs | изливане | публично финансиране | единен подход

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини