Как се грижи българинът за здравето си

Над 70% от хората в боледуват поне 1 или 2 пъти в годината

Един от всеки трима българи не полага никакви грижи за поддържане на имунитета си. Това показва онлайн анкета, проведена от Vital Concept в края на 2016 г. Допитването е разделено на 4 основни направления - грижа за здравето и имунитета, навици на хранене, спорт и ежедневие и приемане на витамини и хранителни добавки.

Резултатите от проучването показват, че над 70% от хората в България боледуват поне 1 или два пъти годишно, а 50% от тях си правят профилактичен преглед поне веднъж годишно. 61 на сто от участниците споделят, че не спазват никакъв хранителен режим, но въпреки това внимават и се опитват да подбират това, което консумират.

Всеки трети българин избягва консумацията на храни и напитки, които се класифицират като "вредни". По отношение на спорта повечето хора, признават, че предпочитат да карат колело, да тичат, да ходят на фитнес и на групови занимания. 1/3 от анкетираните казват, че изобщо не обичат да спортуват.

60% от хората казват, че успяват да спят поне 8 часа на денонощие, което се отразява на факта, че 33% от участниците определят себе си като "чувстващи се добре". 

Българите показват добри познания в грижите за личното им здраве. 72 на сто категорично заявяват, че хранителните добавки са добър избор за поддържане на здравословен начин на живот. Те признават, че биха се обърнали към тях за различни свои нужди, като поддържане на имунитета, специфични проблеми, или подобряване на спортни резултати и отслабване. 

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: спорт | българи | здраве | е-услуги | военни кораби | нощем

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини