4300 свободни работни места по схема "Обучения и заетост"

Агенцията по заетостта публикува списък на класираните работодатели

17:31 27.06.2016

Близо 4300 свободни работни места са обявени от работодатели по схема "Обучения и заетост". Съгласно предварителните финансови разчети, около 1 100 работодатели са класирани, а над 4 900 работодатели са включени в резервен списък.

Агенцията по заетостта публикува в петък на официалната си интернет страница списъка на класираните работодатели по схема „Обучения и заетост” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Те са изготвени са на база предоставените списъци от работата на Комисиите по заетостта към областните съвети за развитие в областните градове на цялата страна. 

Агенцията по заетостта пристъпва към сключване на договори с класираните работодатели след процедура по одобрение на работодателя като допустим кандидат и след одобрение на лицата от работодателя и Агенцията по заетостта. След приключване на договарянето между класираните работодатели и Агенцията и при наличието на свободен финансов ресурс, ще се поканят и част от работодателите, които са в резервния списък. Всички  договори ще се сключват по реда на класиране до изчерпване на заделения за този етап финансов ресурс в размер на 30 млн. лв.

Работодателите с класирани заявки следва да представят изискуемите документи за определяне на допустимостта им преди сключване на договора. Крайният срок за представяне на документите е 25.07.2016 г. (понеделник) до 17:00 часа. Документите се представят в бюрата по труда с придружително писмо в свободен текст.

Подробна информация за схемата може да видите тук.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: Агенция по заетостта

Етикети: работа | свръхзвукова кола | Galaxy A7

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини