Twitter разреши да се пише повече в съобщенията

Социалната мрежа предвижда да въведе още промени тази година

Микроблогинг платформата Twitter не премахна ограничението върху дължината на съобщенията, но все пак потребителите ще могат да пиат малко повече. Кратките съобщения ще останат с дължина 140 символа, но снимките, видеоклиповете, файловете във формат GIF, въпросите и цитатите вече няма да се броят.

Пред CNNMoney от компанията са обяснили, че скоро ще има още една промяна в тази посока. Имената, започващи с @ също няма да се включват в броя на символите. Засега обаче не е ясно кога точно ще се случи промяната.

„Това ще направи разговорите в Twitter по-лесни и по-опростени“, написа в блога си продуктовият мениджър на социалната мрежа.

От началото на тази година се повиха много слухове около бъдещето на съобщенията в Twitter. Една от спекулациите бе, че компанията ще премахне въобще лимита на съобщенията, а друга – че той ще бъде увеличен до 10 000 символа. И двете възможности не бяха приети добре от голяма част от потребителите.
За да отговори на конкуренцията на други платформи и социални мрежи, Twitter добави неотдавна нови услуги, като например възможността за излъчване на клипове директно. Не спират и слуховете, че компанията ще бъде продадена или че ще бъдат взети драстични мерки за съкращаване на разходите й.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Twitter | съобщения | символи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини