Френска компания от самолетния бранш с 11 млн. инвестиция край Пловдив

"Латекоер" ще наеме 200 работници в производството на части за вратите на "Еърбъс"

Снимка: МИ
Френската компания „Латекоер“ направи първа копка на бъдещия си завод в индустриална зона „Марица“, край Пловдив.

Тя е със стогодишна история в производството на врати, електрически шкафове, панели за пилотни кабини и доставчик от първи ранг на световните самолетостроителни компании, като „Еърбъс“, „Боинг“ и др. На първия етап инвестицията възлиза на 11 млн. евро и ще бъдат разкрити 200 работни места, стана ясно по време на церемонията.

Тиери Моц, главен изпълнителен директор по операциите на „Латекоер“ посочи, че площта на завода ще бъде 5 хил. кв. метра, а през първите 3 години инвестицията ще достигне 15 млн. евро, като 200 работници ще започнат първоначално и се обмисля увеличаване на капацитета спрямо поръчките за „Еърбъс“. „В завода ще се произвеждат дребни възли за вратите на самолетите и електроразпределителни шкафове, предназначени за електронната част на самолетите“, уточни той.

За България е голямо признание, че компания от световно ниво ще работи в страната и ще установи производство в един от най-високотехнологичните и бързо развиващи се сектори. Това заяви  заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който участва в полагане на първа копка за изграждането на завода.

На събитието присъстваха още Иван Тотев, кмет на град Пловдив, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Н. Пр.Ерик Льобедел, посланик на Франция и Тиери Моц, главен изпълнителен директор по операциите на „Латекоер“.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: самолети | завод | инвестиция | Латекоер | индустриална зона Марица | врати | Еърбъс

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини