Доларът расте в очакване на по-високи лихви

Във вторник щатските акции завършиха със загуба

Във вторник щатските акции завършиха със загуба, след като финансовите резултати на компанията Home Depot за първо тримесечие на годината разочароваха Wall Street и създадоха негативни нагласи. Допълнителен натиск върху пазара на акции направи очакването за четвърто покачване на лихвените нива в страната, което ще окаже негативен ефект върху фондовия пазар.

Индустриалният индекс Dow Jones изтри почти процент от стойността си, като завърши деня на 24663.08 пункта, като най-големите загуби бяха предизвикани от лошите данни на компанията Home Depot. Индексът S&P 500 изостана с 0.68% до 2711.45 пункта, като най-голямо забавяне направиха секторите на здравеопазването и недвижимите имоти. Nasdaq се понижи до 7351.36 пункта, за което допринесе поевтиняването на водещите технологични компании Amazon, Microsoft и Alphabet. На европейските пазари преобладаваше смесена търговия, след като немският индекс DAX завърши на 12790.04 пункта, малко под нивото на отваряне, докато на лондонската борса основният индекс FTSE 100 добави 0.16% до 7722.98 пункта.

Покрай очакванията за ново повишение на лихвите доларът засили позициите си, което понижи цената на златото с 1.74% до 1290.50 долара за тройунция. На фона на отрицателното представяне на водещите индекси през изминалия ден поевтиняване записа цената на петрола, която достигна 70.99 долара за барел.

Икономически данни – Япония

В малките часове на деня (02:50 ч.) бяха публикувани предварителните данни за икономическия растеж на Япония. Данните за БВП на страната не потвърдиха очакванията на анализаторите за първо тримесечие без ръст, а показаха забавяне на икономическия растеж с 0.2%.

Инструмент на фокус - Walmart

Най-големият търговец на дребно коригира цената си от края на януари, но пробив над тренд линията около $90 трябва да възстанови възходящото движение и да активира купувачите, които да изпратят цената до максимума около 110. Възходящо пресичане на индикатора MACD ще формира импулсно покачване, което да подкрепи анализа. Възможно е поставяне на отложена поръчка за покупка при $90 със стоп около $84 и цел $105.

USD/CAD

Валутната дойка направи тестове за пробив на рейнджовия канал, които показаха, че пазарът не е готов да формира устойчив тренд и цената се върна  в границите на канала. Препоръчително е след нов пробив на рейнджа да се изчака потвърждение на пробива, който да покаже, че пазарните участници имат достатъчно сила да раздвижат цената.

XAG/USD

Цената на среброто продължава да пада, като образува низходящ канал с лек наклон, но низходящото пресичане на индикатора Стохастик показва, че може да очакваме засилване на продавачите и пробив под линията на подкрепа. Понижение под 16.00 ще даде възможност за продажба на метала с цел нива около 15.70.

DAX

След пробива на низходящия канал немският индекс възстанови възходящото си движение, с което очакваме в средносрочен план да атакува максимума при 13600 пункта. За влизане в дълга позиция може да се използва отскачане от възходящата тренд линия или пробив над локалния максимум 13034 пункта. При задържане на стойностите над 12250 в сила са нагласите ни за покачване.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: петрол | евро | долар | пазари | злато | Dow Jones

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини