69 млн. лв. за семафори по линията Септември - Пловдив

С парите ще се изгради и телекомуникационна връзка в участъка София - Пловдив

Държавно предприятие Национална компания "Железопътна инфраструктура" (ДП НКИЖИ) подписа договор за проектиране и изграждане на системи за сигнализации по жп линиите в участъка Септември - Пловдив и телекомуникационна връзка между София - Пловдив, съобщиха от държавното дружество.

Общата стойност на договора е 69,25 млн. лв., без ДДС, като проектът се съфинансира по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. Избраният изпълнител е консорциум "ТКБ София - Пловдив". Срокът за изпълнение на договора е 28 месеца.

Сред дейностите, които трябва да извърши изпълнителят са маршрутно-компютърни централизации в гарите, Септември, Пазарджик, Огняново, Стамболийски и Тодор Каблешков, с всичките им съпътстващи подсистеми и елементи. Ще се направи и система за безопасно движение в междугарията. Предвидена е и европейска система за контрол на влаковете ERTMS/ETCS за участъка от гара Септември до Пловдив. При изграждането на телекомуникациите ще се предвижда опъването на оптични кабели за участъците Септември - Пловдив, София - Веринско и Костенец - Септември. Ще има и диспечерски системи в участъка София - Пловдив.

Коментари: 0