8 неща, които не знаем за новата шефка на Yahoo

От CNN смятат, че 37-годишната дама е една доста интересна личност и по тази причина са решили да ни предложат 8 интересни факти за нея

10380 ~ 2 мин. четене
Мариса Майер е първата жена-инженер на Google, който се присъединява към интернет гиганта през 1999 година. През годините тя се превърна в изключително популярна личност и влезе в няколко класации за най-талантливи мениджъри, но след като наскоро бе назначена за главен изпълнителен директор на Yahoo, новината предизвика много вълнения в света на технологиите.

От CNN смятат, че 37-годишната дама е една доста интересна личност и по тази причина са решили да ни предложат 8 интересни факти за нея:

1. Тя е отговорна за изчистения дизайн на Google.com. Бялата страница с бокса за търсене в средата е плод на въображението на Майер. Под неин надзор са стартирали и са се развивали и много други емблематични продукти на Google. В тази връзка, Майер сподели през 2005 година идеите си за това как трябва да се развива Google: „Google притежава функционалността на едно сложно швейцарско джобно ножче. Всички опции са скрити и са на ваше разположение само когато имате нужда от нея, което е предимство пред продуктите на нашите конкуренти, чиято функционалност е като отворено швейцарско джобно ножче, което може да ви нарани, ако не внимавате”.

2. Майер е специализирала в областта на изкуствения интелект – тя притежава бакалавърска и магистърска степен от Stanford University, а както знаете, в последно време Google са се насочили основно към продукти базирани на изкуствения интелект. Компанията представи самоуправляващи се автомобили и компютри, които се опитват да използват уравнения, за да разбират човешката реч. Пред CNN, Майер призна, че притежава няколко патента в областта на изкуствения интелект и дизайна на интерфейс.

3. Майер е в борда на директорите на WalMart – най-голямата верига за продажба на дребно в света. Майер е в борда и на различни нестопански организации като, например, San Francisco Museum of Modern Art, San Francisco Ballet и New York City Ballet.

4. Майер е обсебена от модата. Според Los Angeles Times веднъж Майер платила $ 60 000 на благотворителен търг, за да получи възможността да обядва с модния дизайнер Oscar de la Renta. През 2009 гodina Vogue пише „Това, което може да направи Майер щастлива е кашмирената ѝ жилетка с три-четвърти ръкави”.

5. Майер живее в мезонет, който е оценен на 5 милиона долара.

6. Майер е излизала с Лари Пейдж. Тази тема се спрягаше през 2000 година.

7. Майер може да работи с касов апарат. За да се издържа като студент, тя е работила в супермаркет. За това време Майер си спомня, че паметта ѝ е помогнала много, тъй като лесно е запомняла цените на стоките.

8. Майер знае как се правят сватби. През 2009 година тя се омъжва за Зак Боуг, който се занимава с инвестиции в имоти. Празненството продължава три дни, а популярните в САЩ и Анлгия The Killers – с повече от 15 милиона продадени албума – са забавлявали гостите във вечерта преди сватбата.
Подкрепи Economic.bg