Акциите на Facebook поскъпнаха с 25%

В ранната борсова сесия в Ню Йорк търговията достигна 33.17 долара за акция

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Акциите на Facebook поскъпнаха с 25% при отварянето на днешната борсова сесия в Ню Йорк. Интересът на инвеститорите към книжата на социалната мрежа нарасна рязко, след като вчера излязоха изключително добри данни за печалбата на компанията от мобилна реклама. Към 19.45 ч. акциите се търгуват за 33.17 долара за брой, след като вчера затвориха при 26.51 долара за брой.

В сряда Facebook обяви финансовия си отчет, в който бяха записани 333 млн. долара чиста печалба за второто тримесечие на 2013 г. Общите приходи на компанията са нараснали с 53% до 1.81 млрд. долара. Приходите от реклама са скочили до 1.6 млрд. долара , като 41% от тази сума е благодарение на мобилната реклама. През първото тримесечие делът на мобилната реклама беше 30% от рекламните приходи.

Общият брой на потребителите на Facebook е вече 1.15 милиарда, а 61% от тях използват социалната мрежа всеки ден. "Близо 700 млн. души използват Facebook ежедневно. Няма по-голяма публика на света", отбелязва Джордан Рохан, анализатор във финансовата къща Stifel Nicolaus, цитиран от Reuters.

Потребителите, които използват  мобилна версия на Facebook поне веднъж месечно е нараснал с 9% до 819 млн.

Коментари: 0