БСП е готова със 100-дневен план "Орешарски"

Най-важното е да се търсят решения в диалог, които могат да дадат нов заряд на икономическата активност, смята Сергей Станишев

Снимка: БГНЕС

Автор: Силвия Георгиева

БСП е готова с план "Орешарски" за първите сто дни от мандата. Това заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев на среща с работодателски и бизнес организации в НДК. Той обеща възстановяване на нормалната и предвидима бизнес среда и икономическата активност в страната.

Сергей Станишев отбеляза, че състоянието на икономиката е изключително, както и начинът, по който живеят хората. "Няма едно магическо решение, една мярка и една рецепта, която да реши всички натрупани проблеми на българската държава", посочи той.

"Най-важното е да се търсят решения в диалог, които могат да дадат нов заряд на икономическата активност, да доведат до създаване на работни места, доходи за хората, посока за развитие на държавата", добави той.

Пламен Орешарски, който също присъства на срещата, отбеляза, че на първо място е необходимо преустановяване на административно-силовия натиск върху бизнеса. и успокояване на икономическия климат. На второ място той постави възстановяването на добрите практики в НАП и Митниците.

Коментари: 0