Bentley и Lamborghini може да забавят производството на джипове

Производството на колите чака одобрение от управителния съвет на VW

3992 ~ 1 мин. четене

Плановете на Bentley и Lamborghini за разработване на ултра луксозни джипове може да бъдат забавени, за да спестят пари за компанията майка Volkswagen, пише Reutres. Агенцията се позовава на свои източници от фирмите и коментира, че плановете са знак, че кризата започва да притеснява дори немския автомобилен гигант.

Базираната във Великобритания Bentley и италиански производител на супер бързи автомобили разработват екстравагантни превозни средства, производството на които чака одобрение от управителния съвет на VW.

Желанието за излизане извън пистата на бързи модели, която е основната насока в дейността на Lamborghini и Bentley е насочена към повишаване на рентабилността на компаниите.

VW обаче може да отложи пускането на новите модели, тъй като преглед на разходите, планирани за оборудване на фабриките, които ще правят превозни средства, трябва да бъде ратифициран от надзорния съвет на компанията на 23 ноември.

"Тези превозни средства са всичко друго, но не и задължителни по време на криза", казва анализаторът Тим Шулдт от Equinet AG. VW, на път да надмине амриканския си съперник GM като втори най-голям производител на автомобили в света след Toyota Motor Corp.

Продажбите на немската фирма за осем месеца в целия ЕС са на същото ниво пт миналата година - 2,05 милиона автомобила, в сравнение с 7,1% спад до 8.27 милиона превозни средства за целия пазар за региона.

Подкрепи Economic.bg