Без глоби в първия ден на новата Синя зона

Днес служителите на „Паркиране и мобилност”-София само са съветвали и информирали нарушителите

84 ~ 1 мин. четене

Няма санкционирани граждани, които не са заплатили за паркиране със смс или талон за Синя зона, съобщи пред Дарик директорът на „Паркиране и мобилност” към Центъра за градска мобилност Румяна Милова. Нарушители днес са имали късмет, тъй като те са били единствено информирани за новите правила от служителите на „Паркиране и мобилност”.

В първия ден от влизането в сила на новата наредба са били изпратени коло 4000 смс-а за платено паркиране.

По случайност наредбата влиза в сила в събота, когато според новите правила Синята зона работи от 8.00 до 14.00 ч., уточни Милова. От понеделник платеното паркиране в центъра на София ще важи от 8.00 до 19.00 ч., като в идеалния център на града се плаща по два лева на час, с ограничение за престой до два часа. В по-широкия център - или т.нар. Зелена зона, платеното паркиране остава по един лев на час, с ограничение за престой четири часа.

За първи път зоните за платено паркиране се обозначават както със знаци, така и с цветна маркировка на платното, обясни още тя и заяви, че знаците ще бъдат по-малко от досегашните, защото ще са само на входовете и изходите на зоната

Подкрепи Economic.bg