Без обезщетения за пострадалите от земетресението

Застрахователните компании отказвали да плащат по полиците

84 ~ 1 мин. четене

Застрахователи масово отказват да изплащат обезщетения по полиците за пуктанитините по жилищата в Перник, пострадали от земетресението. От компаниите минавали на огледи, но описвали щетите като козметични или драстично намалявали площта на пукнатините.

Заради множеството сигнали на граждани Комисията по финансов надзор ще отвори специални приемни в града, предаде Стандарт Нюз. Жалби ще се събират този петък и следващия понеделник от 10 до 13 часа в областната администрация, като всеки сигнал ще бъде проверен обстойно.

Заради отказите да се изплащат щети е доста слаб и интересът към застраховки в района след бедствието. Очакваше се, че след силния трус ще има голям наплив от желаещи да сключат полици, но до такъв момент така и не се стигна.  

Още следващата седмица се очаква да бъдат поръчани първите 10 къщи на останалите без дом перничани. Парите са от новата национална дарителска сметка, в която БЧК вкара 10 000 лв., а 700 000 лева бяха дарени от партийната субсидия на ГЕРБ. Очаква се и отпускането на допълнителни 3,5 милиона лева от междуведомствената комисия на заседанието й следващата седмица.

Подкрепи Economic.bg