Ваучери вместо храни за бедните

Зелени партии предложиха нов ред за помощите от ЕС.

172 ~ 1 мин. четене
Автор: Таня Киркова

Ваучери вместо храни  да се раздават на бедните и те да избират от кои  магазини или вериги какво да си купят, предложиха Зелени партии.  Раздаването на помощи от Европейския съюз под формата на храни, създава условия за спекула и корупция. Това заяви  Емил Георгиев, председател на ПК Екогласност. Не се знае в склада на коя фирма продуктите ще бъдат преопаковани с надпис ЕС и дали стоката няма да е с минал срок, обясни Георгиев.

Той обяви намерението на „Зелените” да влязат в следващия парламент.

 

Зелената партия на Александър Каракачанов, Партия на зелените , ПК Екогласност и други екологични организации създават Граждански Екологичен  Съвет. Експертите на  партиите ще изготвят до три месеца Програма на формированието, с която ще заявят намерението си за бъдещо участие във властта.  

 

Увеличението пенсиите на хората с най-малка пенсия с  9 лв. на месец и повишението на размера на целевата енергийна помощ, с които се хвали министър Симеон Дянков, струват на хазната 11 млн.лв. повече. В същото време не е променен минималния диференциран доход, при който се отпускат помощите и извън системата за енергийно подпомагане останали 100 000 души. Рекапитулацията показва, че по този начин финансовият министър е спестил 22 млн.лв. на бюджета, каза Емил Георгиев.

 

Подкрепи Economic.bg