Безплатни ски и уроци на Витоша и Банско

Днес зимните курорти отбелязват Деня на снега

3722 ~ 2 мин. четене

С безплатни уроци по ски и каране за деца, много игри и състезания ще отбележат зимните ни курорти днешния Световен ден на снега - 19 януари. Празникът се провежда за трета година у нас, целта му е да привлече към ските и хората, които никога не са се докосвали до магията им.

В Банско всички деца до 12 години ще  могат да ползват услугите на ски зоната с карта от 1 лев, за останалите цената е 40 лева в този ден. Туристите могат да се забавляват на специално изградените изкуствена стена за катерене и боксов ринг. 

На пистата "Витошко лале" над София ще има безплатни уроци по ски за деца и възрастни. Те ще се състоят от 11.00 до 12.00 ч. на склона на пистата - над пътеката за хижа Алеко, на Меча поляна. В 12.00 ч. ще бъде направено демонстрационно спускане на състезателите от ски клуб "Витоша ски". 

Безплатните уроци ще се водят от професионални ски инструктори, а желаещите да участват трябва да разполагат с изправна лична екипировка. Оборудване може да се наеме и от гардеробите в района на хижа Алеко.

Пампорово ще отбележи Световния ден на снега с редица занимателни игри, отборни и индивидуални състезания и атрактивни награди. Курортът планира да организира фрийстайл демонстрации във Фънпарк Пампорово и снежни състезания за деца, а за доброто настроение ще се грижат водещ и диджей.

Празник за деца и възрастни ще има и на детската ски писта „Бялото скиорче” при столичния стадион „Славия”. 

Детския снежен парк "Борокидс" отваря за най-малките гости на Боровец, които ще получат безплатни екипировка и уроци. Ски и сноуборд училище "Бороспорт" ще предостави безплатни уроци, както и екипировка, на начинаещи от всички възрасти. В Промо-Сноу парк Бороспорт най-екстремните момичета в България „Wild Berries" ще вземат участие в снежния празник, като ще обучават всички желаещи да изпитат тръпката от фристайла. 

World Snow Day е по инициатива на Международната федерация по ски ФИС и има за основна цел да изведе навън сред природата, на ски пистите и на снега децата на възраст между 4-ри и 14 години, заедно с техните семейства, в рамките на един ден, изпълнен със забавления, различни приключения и състезания на снега.

Коментари: 0