Бившият шеф на АПИ е новият директор на Пловдивския панаир

Досегашният шеф е избран за председател за Съвета на директорите

3995 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Лазар Лазаров е новият главен директор на Международен панаир Пловдив, съобщиха от изложбения център. Бившият председател на Агенция "Пътна инфраструктура", поема поста от Иван Соколов, който бе избран за председател на Съвета на директорите на дружеството. Богомил Бонев остава изпълнителен директор на панаира, уточниха от пресцентъра на изложението.

Инж. Лазаров е привлечен като специалист, чийто опит ще бъде полезен в изграждането на експозиционни площи и за развитие на проектите на Международен панаир Пловдив, коментират от ръководството на панаира.

По професия той е инженер по пътно строителство. Завършил е  Университета по архитектура, строителство и геодезия и в последствие става научен сътрудник І степен при научния съвет на вуза. През 2007 г. поема Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти, който е специализирано научно звено към АПИ. Преди да стане шеф на Агенцията, той работи тук в продължение на 12 години като научен сътрудник, началник на сектор и началник на отдел. Кариерата си започва като водещ инженер по асфалтополагане в Автомагистрала "Хемус" ЕООД.

Подкрепи Economic.bg