Борисов: Орешарски спазва стриктно нашата програма

За пример бившият министър-председател даде "Белене", данъците и майчинските

76 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Радостно е, че Орешарски засега стриктно спазва нашата програма. Това каза на брифинг председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с посланици на страните-членки на Европейския съюз, САЩ и Турция, която се проведе в парламента. За пример бившият министър-председател даде "Белене", данъците и майчинските.

"Няма да вдигат данъците така, както тръбяха един месец, което е много хубаво и дано го спазят. Няма да строят "Белене", което е хубаво, защото те знаеха, че лъжат и че нямат пари за това. Хубаво е, че от юни-юли или еди кога си, ще се вдигат майчинските, което ние си признахме за грешка, и благодаря, че те я поправят", заяви Борисов.

Борисов припомни твърденията на Пламен Орешарски от 2009 г., когато беше финансов министър, че финансово-икономическата криза няма да засегне България. "Сегашният кандидат за премиер Орешарски 2009 г. казваше, че няма финансово-икономическа криза. Когато влязохме през август в управлението се оказа, че пасивът в бюджета е половин милиард", каза бившият премиер.

Подкрепи Economic.bg