Борисов открива фуражно стопанство

Инвестицията е на стойност 2 273 504 лв.

6728 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще открият Фуражно и складово стопанство за готови храни на селскостопански животни край Ямбол, съобщиха от правителствената информационна служба.

Инвестицията е на стойност 2 273 504,18 лв. Половината от средствата са вложение на собственика „Геомекс инженеринг” ЕООД, а останалата част e подкрепа по Програмата за развитие на селските райони.

На откриването ще присъства и изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Румен Порожанов.

Новоизграденото фуражно стопанство ще произвежда пълната гама от пълноценни фуражи за всички видове и категории прасета. Смеските са съобразени с техните потребности и ежедневни нужди и са с показатели, отговарящи на всички съвременни изисквания. Хранителните рецепти ще бъдат разработвани с помощта на специализирана компютърна програма. Предвидена е възможност за разработване на индивидуални рецепти и дажби с показатели и суровини, зададени от клиентите и съобразени с потребностите на отглежданите от тях животни.

Премиерът Борисов и министър Найденов ще открият и собствения свинеразвъден център на дружеството. Той също е изграден по ПРСР, като инвестицията е за над 3 млн. лв. и е направена по всички изисквания на Европейския съюз.

Внедрената системата за автоматично управление и контрол позволява технологичното оборудване да се управлява със софтуерна програма от персонален компютър, с която има възможност за постоянно следене на всички необходими процеси в свинеразвъдния център.

Подкрепи Economic.bg