Bulgaria ON AIR и Bloomberg започват сътрудничество

Bloomberg Television ще бъде основен доставчик на бизнес и финансови новини за българската телевизия

304 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Икономическата телевизия Bulgaria ON AIR и световният новинарски канал за бизнес и финансови новини Bloomberg Television са подписали договор за доставка на съдържание. От българския канал обявиха официално, че Bloomberg ще им бъде основен доставчик на бизнес и финансови новини.

"Много се радваме, че успяхме да сключим този договор за сътрудничество и че ще можем да доставяме ежедневни оригинални новини от Bloomberg Television - видеоматериали, интервюта и репортажи за зрителите и слушателите на Bulgaria ON AIR", коментира Малкълм Фрийд, Управляващ директор на Bloomberg Television за Европа, Близкия Изток и Африка. "Хората, които взимат глобалните решения и световните лидери, разчитат на Bloomberg Television за верни, точни и актуални бизнес новини. Сега и зрителите, които гледат излъчванията на български език могат да се възползват от съдържанието, интервютата и репортажите, които правим", добавя той.

"За малко повече от една година, екипът на Bulgaria ON AIR спечели доверието на българския зрител. За нас е изключително признание, но в същото време и голяма отговорност, че можем за толкова кратко време да се похвалим с най-високите отличия както от средите на бизнеса у нас, така и на медийната гилдия в България. Вярваме, че сътрудничеството ни с екипа на Bloomberg Television ще вдигне още качеството на телевизионния ни продукт, ще постави пред нас още по-високи професионални критерии", заяви Виктория Миткова, управител на медийна група Bulgaria ON AIR.

В рамките на договора Bloomberg Television, излъчваща непрекъснат информационен поток новини за компании, личности и идеи, движещи пазарите, ежедневно ще предоставя оригинални интервюта, новини и друга програма, която ще се излъчва на български език от Bulgaria ON AIR. Със студиа в Ню Йорк, Лондон и Хонг Конг, Bloomberg Television разполага с ресурс от 2 400 медийни професионалисти в своите 146 бюра в 72 страни по света и предоставя задълбочени бизнес, икономически и политически новини. Журналистите на Bulgaria ON AIR ще получат достъп до международните студиа на Bloomberg.


Подкрепи Economic.bg