Български компании ще могат да строят в Катар

Шейх Абдул Рахман ал-Тани е предоставил пълна информация за условията и изискванията за правене на бизнес в страната

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Българският бизнес ще получи пълен достъп до информация за всички проекти, които ще се изграждат в Катар, условията и изискванията за правене на бизнес в страната. Това е уверението на шейх Абдул Рахман ал-Тани, дадено на регионалния министър Лиляна Павлова по време на двудневното й посещение в арабската държава. Проектите, които предстоят да се изграждат в Катар, както и възможностите за участие на българските фирми в тях са една от основните цели на посещението на българския министър в столицата Доха.

От пресцентъра на регионалното министерство съобщиха, че на срещата в Министерството на общините са били представени катарският национален план за развитие до 2032 г. и 5-годишната националната стратегия за развитие.

Представители на държавната благоустройствена компания "Ашгал" са показали проектите с пътната, водната и пречиствателната инфраструктура, които трябва да бъдат изградени в краткосрочен план. Била е представена и процедурата за селекция на международни партньори.

Лиляна Павлова е била запозната и с концепцията за цялостно развитие на Доха, където през 2022 г. столицата на Катар ще бъде домакин на Световното първенство по футбол.

По-късно министър Павлова и българската бизнес-делегация са се срещнали с държавната компания "Катари диар", специализирана в областта на недвижимите имоти.

Очаква се Павлова да уточни подробности и по изграждането у нас на скоростния път "Русе - Свиленград".

Коментари: 0