ЧЕЗ спира плановите ремонти по време на матурите

При евентуална авария ЧЕЗ приоритетно ще възстановява електрозахранването на съответните учебни заведения

220 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

ЧЕЗ прекратява плановите превключвания и планираните ремонти по съоръжения, захранващи с електроенергия държавните, общинските и частните училища на територията на Западна България между 08.00 и 18.00 часа в периода от 7 май до 20 юни. Целта е да бъде повишена сигурността на снабдяването с електроенергия по време на националното външно оценяване (матурите) на учениците от IV и VII и XII клас, съобщиха от енергийното дружество.

При евентуална авария ЧЕЗ приоритетно ще възстановява електрозахранването на съответните учебни заведения, уверяват от дружеството.

Компанията ще съставя графика на планираните ремонти, като се съобразява с датите на изпитите за външно оценяване и при необходимост ще съгласува изключванията на електричеството с ръководствата на училищата.

При съвпадение на планирани дейности и изпити, ремонтите ще бъдат отлагани за по-късен период, а ако ремонтът вече е започнал, той ще бъде временно прекъсван и електрозахранването ще бъде възстановявано.

Клиентите могат да подават сигнали за възникнали аварии или повреди по електроразпределителната мрежа или съоръжения на денонощната телефонна линия 0700 10 010 на цената на един градски разговор, както и на корпоративния сайт www.cez.bg.

Подкрепи Economic.bg