Държавата помага на големите инвеститори с осигуровките

Нарастващият процент чужди инвестиции ще ни помогне да увеличим доходите, посочи Красимир Велчев

144 ~ 1 мин. четене

Страната ни вече е на етап, който позволява по-интензивна подкрепа за доходите на населението. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев в декларация от името на партията в началото на есенната сесия на Народното събрание.

"Допълнителни възможности за увеличаване на доходите на населението ще ни дадат постоянно нарастващия процент на чуждестранни инвестиции", отбеляза Велчев. В тази връзка той подчерта, че с промени в Закона за насърчаване на инвестициите държавата ще предложи на инвеститорите да поеме плащането на осигуровките за 2 години.

Идеята бе обявена през миналия месец от икономическото министерство. Според нея държавата ще предложи на големите чужди и родни инвеститори да поема осигуровките на работниците в нови или разширени предприятия за посочения срок. За да получат бонуса, инвеститорите трябва да са завършили капиталовложението и предприятието вече да работи.

Велчев посочи още, че приемането на бюджета за 2013 ще бъде основна цел на управляващите през новия политически сезон и изтъкна, че „благодарение на последователната, предвидима, стабилната финансова политика на правителството през изминалите три години ще можем да осигурим обем от средства, който да гарантира по-добър живот на българските граждани”.

Подкрепи Economic.bg