Електрически автомобил стана кола на 2013 година (видео)

Става въпрос за революционната Tesla, Модел S

За първи път в 64-годишната история на наградите Motor Trend Car, за най-добра кола е обявен изцяло електрически автомобил, съобщавa DarikFinance.bg.

Става въпрос за революционната Tesla, Модел S. Това е колата на 2013 г. Парадоксално, но въпросният автомобил беше пуснат на пазара преди по-малко от година. Въпреки това той изпревари колите на утвърдени марки като Porsche и BMW.

От журито коментират, че в Модел S са видели това, че една електрическа кола наистина може да бъде по-добра от всеки бензинов автомобил.

Към момента няма много модели S по пътищата в САЩ. До септември Tesla беше продала само 132 бройки от седана. Но през последния месец на третото тримесечие броят им достигна 250. Очакванията са през месеците от октомври до ноември да бъдат продадени още 3 000 от новите коли. А през 2013 г. от Tesla планират да доставят 20 000 бройки от новата си кола.

Tesla, Модел S, е първият в света седан с електрическо задвижване. Най-мощната версия на колата ускорява от 0 до 100 км в час за 4.4 сек и може да измине близо 500 км с едно зареждане. Максималната скорост е ограничена до 208 км. в час.

Цените на седана започват от 49 900 долара за базовата версия и достигат 83 900 долара за версията с най-мощния двигател и луксозен интериор.

Коментари: 0