Флашмоб срещу Сидеров пред Съдебната палата

Граждани се организират във Фейсбук за демонстрация, на която да подадат сигнал срещу депутата до главния прокурор

152 ~ 2 мин. четене

Флашмоб под надслов "Имунизирай България срещу Волен Сидеров" се организира за днес в 13 ч. пред Съдебната палата чрез едноименна група във Фейсбук. Над 10 000 души са поканени за участие, а до момента 1000 са потвърдили присъствието си. Целта е всеки от гражданите да подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров" с искане за сваляне на депутатския му имунитет.

Георги Тодоров, който е създател на инициативата "Имунизирай България срещу Волен Сидеров" посочи, че по обяд в 13 ч. пред Съдебната палата ще бъде подаден сигнал към главния прокурор за снемане на имунитета на народния представител и образуване на разследване срещу него. Вчера стана ясно, че районната прокуратура е открила достатъчно данни, че Сидеров е извършил престъпление и материалите са изпратени в Софийската градска прокуратура. Както вче ви съобщихме, при инцидент в самолета София-Варна в понеделник вечер Сидеров и депутати от Атака са нападнали словесно пътници, сред които културното аташе на френското посолство. След излизането от самолета, в автобуса и на летището, се е стигнало до размяна на удари между депутатите и други пътници, има и ударен полицай. Засега разследването се води срещу неизвестен извършител.

„Сидеров е храбър когато е в глутница с охранители около него, но когато е сам в много тих, смирен и кротък”. Това обяви бившият депутат от „Атака” Стоян Иванов пред bTV. По думите му има политически и магистратски чадър върху лидера на партия "Атака", който е имал и други случаи на изпускане на нервите. Иванов обвини вътрешният министър и главния прокурор за това, че не се търси сметка за поведението на Сидеров и няма никакви последствия след редицата случки на хулиганство.

Преди  Борисовпокровителства Волен Сидеровсега го пазят Местан, Станишев и Доган. Ако прокуратурата не реагира и този път, следващият път той ще убие човек”, каза пред Нова тв съпредседателя на НФСБ Валентин Касабов по повод скандала, който се разрази на летище Варна, в който лидерът на „Атака” Волен Сидеров нападна словесно френското културно аташе, след което се стигна до физическа саморазправа с органите на реда.

Съпредседателят на НФСБ представи в студиото и документи, в които портиери дават показание за участието на Сидеров в офшорни фирми с капитал от 100 000 долара във всяка. „Прокуратурата обаче не е предприела действия по този сигнал”, каза той.

Коментари: 0