Гласуването за "Кмет на годината" се удължава

Всеки кмет трябва да знае, че хората в неговия регион го гледат под лупа, каза Боян Томов, изпълнителен директор на Kmeta.bg

3695 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Срокът за гласуване в първия по рода си конкурс "Кмет на годината" се удължава до петък. Това обяви в ефира на Bulgaria On Air Боян Томов, изпълнителен директор на Kmeta.bg. "Интересът към конкурса е много голям и заради това решихме да дадем още малко време на хората и кметовете да участват в гласуването", обясни той.

"След като създадохме Порталът на българските общини Kmeta.bg решихме, че трябва по някакъв начин да покажем на кметовете, че тяхната работа се забелязва и се цени", обясни собственикът на групата "Бранд Медия България". "Българският кмет работи в една доста некомфортна среда - с малко пари и доста проблеми", добави той.

Според него един кмет трябва да бъде близо до хората. "Представям си всеки кмет да се разхожда там, където е бил преди да стане кмет, където е обещавал, и където е провеждал предизборната си кампания. Той трябва да говори с хората. Да може да стимулира екипа, с който работи", обясни Томов.  Също така той е на мнение, че градоначалниците не трябва да забравят, че хората са се събудили и търпението вече го няма. "Всеки кмет трябва да знае, че хората в неговия регион го гледат под лупа", категоричен е той.

Томов изрази задоволството си, че толкова много медии подкрепят конкурса, с което популяризират работата на градоначалниците. "Напоследък медиите се превърнаха в икономическо оръжие. Забравихме отговорностите към нашите читатели. Радвам се, че конкурсът има такъв успех и се подкрепя не само от гражданите, но и от медиите", каза още Боян Томов.

Кметовете на 264-те общини ще бъдат отличени в 9 категории:

1. Успешно привличане на инвестиции
2. Успешно усвояване на евросредства
3. Благоустрояване на градска среда
4. Развитие на туризма
5. Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца
6. Опазване на природата
7. Поддържане и развитие на спорта
8. Кмет на гражданите
9. Кмет на годината

Читателите на Kmeta.bg имат възможност да дадат своя глас за излъчване на победител в категорията "Кмет на гражданите". Можете да подкрепите най-успешния според вас градоначалник в сайта на конкурса - konkurs.kmeta.bg.
    
Победителите в останалите категории ще бъдат определени от самите кметове. С предварително получени потребителско име и парола, всеки един от тях може да гласува онлайн за негов колега в съответната категория.

Подкрепи Economic.bg