Google купува патенти на Foxconn

Търсачката "граби" всички патенти, които биха могли да имат връзка с очилата Google Glass

3593 ~ 1 мин. четене
Автор: Михаела Зарева

Американската търсачка Google е откупила патенти от технологичния гигант Foxconn. Двете компании продължават сътрудничеството си, свързано с "умните очила" Google Glass.

Тайванската компания, Hon Hai Ltd., оперираща като  Foxconn Technology Group, потвърди сделката миналия петък, като поясни, че става дума за виртуален образ, който се наслагва върху реалния, пише в днешния си брой The Wall Street Journal. Детайли около финансовите параметри на сделката не са били обявени.

По-рано тази година, Bloomberg и Financial Times съобщиха, че очилата ще бъдат произвеждани от клона на Foxconn в Калифорния, което ще даде право на Google да изписва върху тях „Произведено в Съединените Aмерикански Щати”.

Компанията, която е и производител на хардуер за конкуренти като Apple, Amazon, Microsoft и Nokia, разполага с два американски клона – в Калифорния и Тексас, като се смята, че калифорнийският ще отговаря за разрастването на гиганта, свързано с производството на очилата на Google през следващата 2014 година, когато са очаква да започне и продажбата им.

Подкрепи Economic.bg