Google премахва езиковите бариери

Интернет гигантът разработва функция на преводача, която ще позволява на всеки от участниците да говори на своя език и да чува превода на системата вместо гласа на другия човек

Автор: Божидара Иванова

Интернет гигантът Google разработва универсални преводачи от чужди езици, които да работят в реално време. Това съобщи продуктовият мениджър на Android Хюго Бара пред изданието CNET. По думите му едно от работещите прототипни устройства на компанията може да превежда „почти перфектно” между английски и португалски език в реално време.

Инженерите на технологичния гигант разработват допълнителната функция, която ще позволява на всеки от участниците да говори на своя език и да чува превода на системата вместо гласа на другия човек. Така общуването ще се случва в реално време, без да е необходимо участниците да говорят на един и същи език.

Продуктивният мениджър на Android е убеден, че хората ще могат да пътуват свободно по света, без да се притесняват от езиковите бариери, тъй като техният смартфон ще играе ролята на универсален преводач.

Все още не е известно кога ще се появи иновацията на пазара. Прогнозите на Бара са „до няколко години”.

Коментари: 0