Хотел на 155 метра под земята

Стара мина е превърната в място за почивка, където няма покритие на мобилни мрежи

332 ~ 1 мин. четене

Швеция предлага нощувка в “най-дълбокия” хотел в света. Той е построен на 155 метра под земята в сребърна мина и привлича посетители от цял свят.

Навътре в шведските гори, на час път от Стокхолм, се крие най-дълбокият хотел в света - Sala Silvermine. В този хотел не може да се говори за лукс, той не разполага дори с тоалетна и баня. Това, което привлича туристите, не са удобствата, а възможността да избягат от заобикалящото ги ежедневие, предава БНТ.

“Тук няма покритие. Не могат да се използват мобилни телефони или интернет. Тук може да се освободите от тези технологии”, разкава екскурзоводът Маайке Оуенхенд.

Хотелът отваря врати през 2006 година и оттогава хиляди хора са нощували в старата мина, прокопана още през 15-ти век. В цената на апартамента за гости е включена и кошница с храна. Стаите разполагат с телефон за спешни случаи, ако някой от посетителите получи клаустрофобия.

“Много двойки идват тук. Много хора предлагат брак на половинките си тук долу. Винаги е вълнуващо да видиш как пристигат и пазят всичко в тайна, а след това си тръгват с усмивка”, разкрива Маайке Оуенхенд.

Спускането на 155 метра под земята отнема около 5 минути на посетителите. Като изключим звука от течаща вода, в мината е много тихо. За любителите на гмуркането на дъното на мината има подводно езеро, дълбоко 30 метра.

Коментари: 0