Корупцията в България не намалява

В целия ЕС след нашата страна е единствено Гърция, показва индексът за корупция на "Трансперънси интернешънъл" за 2013 година

България се нарежда на 77 място с 41 точки в индекса за корупция на "Трансперънси интернешънъл" и не е променила позицията си в класацията за изминалата една година, тъй като през 2012 показателите са същите, става ясно от резултатите в доклада.

С резултата си България продължава да бъде в дъното на европейската класация по ниво на корупцията. След нашата страна е единствено Гърция. Сърбия и Румъния са по-нагоре в класацията с по-добри показатели, сочи изследването. В световен план страната се нарежда заедно със Сенегал и Тунис, съобщиха от Асоциация "Прозрачност без граници".

В класацията България е изпреварена от страни като Бутан, Пуерто Рико, Бруней, Кабо Верде, Доминика, Коста Рика, Оман, Куба, Гана, Саудитска Арабия и Кувейт. Според Асоциация "Прозрачност без граници" резултатите от Индекса през последното десетилетие потвърждават, че е налице застой в борбата с корупцията. 

Коментари: 0