Кредит за покупка на земеделска земя

УниКредит Булбанк отпуска заема в лева и евро за срок до 15 години

Снимка: БГНЕС

240 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Най-голямата по размер на активите банка на българския пазар - УниКредит Булбанк вече отпуска кредити за покупка на земеделска земя. От финансовата институция дават заемите за срок на погасяване до 15 години.

От многото години за връщане могат да се възползват клиентите, при които се установи невъзможност постъпленията от инвестицията да осигурят погасяване на кредита в рамките на стандартно предлагания 10-годишен срок.

Банката финансира до 80% от покупната цена на земята, като закупуваните поземлени имоти се приемат като обезпечение по отпусканите Заеми. Инвестиционният кредит за покупка на земеделска земя може да бъде изтеглен в лева или евро.

Инвестиционният заем ще даде възможност на голяма част от селските стопани да придобият ползваните под аренда поземлени масиви, като това в повечето случаи няма да доведе до значителна промяна в месечните им разходи, са изчислили от Булбанк.

"Новият кредит дава възможност за бърза първоначална оценка на клиента и по-голяма гъвкавост на земеделските производители благодарение на изготвянето на индивидуален погасителен план", коментира Димитър Пенков, директор на отдел "Бизнес клиенти" в УниКредит Булбанк.

Подкрепи Economic.bg