Мартин Шулц: Не завиждам на Плевнелиев за трудната задача

Българският президент увери, че служебното правителство ще се справи в ситуацията

Снимка: БГНЕС

108 ~ 1 мин. четене

"Не завиждам на президента Росен Плевнелиев за трудната задача, пред която е изправен". Това заяви на пресконференция председателят на Европейския парламент Мартин Шулц след вчерашната си среща с българския държавен глава, предаде БТА.

Двамата са обсъдили ситуацията в страната ни преди предстоящите предсрочни парламентарни избори. Президентът Росен Плевнелиев е подчертал, че трудностите на България в момента могат да бъдат преодолени чрез мерки за развитие на икономиката и за контрол върху безработицата, допълват от прессекретариата на държавния глава.

"Служебното правителство ще си свърши работата, както се е случвало и по-рано в българската история", категоричен беше президентът Росен Плевнелиев.

Председателят на ЕП изрази надежда, че служебното правителство ще може да работи при условия на стабилност. "Президентът е изправен пред трудна задача, гарантирам подкрепата на Европейски парламент през идните седмици", заяви Мартин Шулц.

Той подчерта, че най-доброто правителство е това, което се ползва с широката подкрепа на гражданите, с голямо мнозинство в парламента, резултат от широк мандат на гражданите.

Подкрепи Economic.bg