Минимален ръст на европейските борси след победата на Меркел

Инвеститорите претеглят ползите и негативите от резултатите от изборите в Германия

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

След три седмици на добри печалби европейските борси започнаха новата седмица с минимални изменения, тъй като инвеститорите претеглят ползите и негативите от резултатите от изборите в Германия.

Партията на канцлера Ангела Меркел спечели убедително вота за Бундестага, като резултатите от изборите я оставиха само на 5 места от абсолютното мнозинство в долната камара на германския парламент. Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел взе 311 места в 630-местния Бундестаг.

Общият Stoxx Europe 600 нараснаха с по-малко от 0.2% до 314.39 пункта по време на сутрешната търговия. От началото на септември европейският бенчмарк добави 5.7%. Фючърсите на широкия американски Standard & Poor's 500 добави също 0.2%, предаде Bloomberg.

Книжата на National Grid се понижиха с 1.6%, след като UBS намали рейтинга на акциите на компанията. Aberdeen Asset Management добави 1.9% към пазарната си капитализация, след като прогнозите на компанията за печалба през цялата година са според очакванията на анализаторите.

Подкрепи Economic.bg