Московски: Енергийната мафия се изправи срещу ГЕРБ

В тази конфигурация е невъзможно да направим коалиция с БСП, категоричен е бившият транспортен министър

92 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Сергей Станишев няма капацитет да излезе сам да води битка срещу ГЕРБ. Това каза в ефира на Нова телевизия бившият транспортен министър в правителството на ГЕРБ Ивайло Московски. "Погледнете какво направихме. "Спряхме "Бургас-Александруполис", спряхме "Белене", изграждаме интерконекторните газови връзки с Гърция, Румъния и Сърбия, премахнахме газовите посредници. Ако БСП иска да се идентифицира с тези обекти, които се изправиха срещу нас - да им е честито", каза Московски.

Според бившия транспортен министър следващото правителство, каквото и да е то, трябва да има широка политическа и обществена подкрепа, иначе няма да е стабилно. "Кабинетът трябва да има много широка политическа подкрепа. Управлявайки последните 4 години в най тежката криза, това до голяма степен изхаби както партията, така и отделните хора в нея", каза Московски.

Според него на тези избори са паднали няколко мита, свързани с ГЕРБ. "Паднаха няколко мита на тези избори. Падна митът, че ГЕРБ иска на всяка цена властта. Падна митът, че Бойко Борисов е диктатор, че ГЕРБ е съсипала държавата през последните 4 години, тъй като хората ни подкрепиха. Безпрецедентно в българската история партия печели за втори път гласовете на хората", категоричен е Московски.

"Хората виждат и оценяват. Това, което изгради ГЕРБ, ще остане 50-100 години след нас. Никой не може да отрече базовата инфраструктура, която е платформата за бъдещ икономически растеж", добавя бившият министър.

Той е категоричен, че е рано да се говори за коалиции и първо трябва да се направи анализ на резултатите. "Рано е да коментираме дали ще търсим подкрепа от ДПС или АТАКА. Програмата а АТАКА има доста крайни намерения, които ще поставят държавата в изолация. Програмата им е неизпълнима в голямата си част. Имам предвид национализацията. Намираме се в свят на глобализация. Необходимо е контролните органи на държавата да работят така, че да има равни условия за всички. Но да говорим за цялостно национализиране на сектори, не е актуална тема днес", категоричен е Московски.

Бившият министър е категоричен обаче, че коалиция с БСП е невъзможна. "В тази конфигурация е невъзможно да направим коалиция с БСП. Те изкараха цялата компроматна машина срещу ГЕРБ. Хората се отвратиха. Те през цялото време говореха само за подслушване и СРС-та. Кой чу програмата им. те я сменяха през две седмици. Това е несериозно", категоричен е той.

Подкрепи Economic.bg