НДК приютява първия Балкански фестивал на ракията

Фестивалът отваря врати на 24 октомври

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

На 24 октомври в НДК ще отвори врати първият Балкански фестивал на ракията. По време на фестивала ще бъдат представени както ракии от родните производители, така и традиционни, високоалкохолни питиета от Турция, Гърция, Македония и Сърбия, предаде БТА.

Събитието ще бъде открито от представители на Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по лозята и виното и Национална лозаро-винарска камара, пише в съобщението на организаторите. Посетителите на фестивала ще имат възможност да дегустират над 150 вида дестилати.

В рамките на фестивала българските производители ще изложат и най-новите специални отлежали ракии. Сред специалните предложения ще бъдат рядката розова ракия, български орехов ликьор, както и много нови и непознати български марки, представени специално за събитието.

Посетителите на изложението ще имат възможност да закупят напитки на цени производителите директно на изложението. Те ще имат възможността да разгледат уникална изложба от лимитирани серии, бутикови или отлежали ракии от страната и региона.

Вечерно уникално барман шоу ще се представя всяка вечер след 17.00 часа, в което ще бъдат показани коктейли на базата на ракия. Ще има и специално обособена „Мезе зона”, където ще бъдат опитани най-добрите комбинации на храна с различните високоалкохолни напитки. Програмата на фестивала включва и майсторки класове и лекции, на които ще се разказва за традициите и производството на балканските напитки.

Подкрепи Economic.bg