Недев: По-добре БДЖ да се подари, но да не остава държавно

Според бившия изпълнителен директор на БДЖ дружеството трябва да бъде приватизирано час по-скоро

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Моето лично мнение е, че е по-добре БДЖ да се подари, но да не остава държавно. Това каза в ефира на БНР Йордан Недев, който през тази седмица подаде оставка като Изпълнителният директор на БДЖ. "Дружеството трябва час по-скоро да бъде приватизирано. Не може да остане в държавни ръце", каза той.

Според него въпреки тежкото финансово състояние на железниците, те са с огромен потенциал. "Най-големият проблем според мен е, че не се прави нищо в посока да се привлекат максимален брой кандидати да купят дружеството. Те трябва да имат обективна информация, да я разберат и да видят потенциала в компанията. Трябва да се намери голяма компания, дали българска или външна, да се захване да оправи документацията и да направи Роудшоу", каза Недев.

Недев отново заяви, че причината за напускането му е решението на Финансовото министерство да спре субсидията за БДЖ. "Аз съм впечатлен от Симеон Дянков като ръководител на човешки кадри. Това, което се случи юли-август обаче не мога да си го обясня", каза Недев. Според него нещата са започнали да се оправят и вместо ръководството на дружеството да получи подкрепа от държавата е получило шамар. "Вярвам, че когато играем една игра заедно, трябва да я довършим заедно и да си помагаме. А не да се цакаме един друг", добави бившият шеф на БДЖ.

Коментари: 0