Няма спрени средства от ЕС към Агенцията по заетостта

Получената в Агенцията информация от ЕК за нарушения, свързани с конфликт на интереси от бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова, се оказала невярна, заяви изпълнителният директор на ведомството Камелия Лозанова

148 ~ 1 мин. четене

В последните седмици се вдигна една излишна истерия и шум относно една добре работеща институция каквато е Агенцията по заетостта.Това заяви изпълнителният директор на ведомството Камелия Лозанова в ефира на ТВ7. 

По нейни думи Агенцията няма да загуби средства по европейските програми. Лозанова обясни, че получената в Агенцията информация от ЕК за нарушения, свързани с конфликт на интереси от бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова, се оказала невярна. 

„Нашата агенция няма политическа ориентация. Нашата цел е парите в държавата отделяни за бедните и безработните да останат в държавата и да бъдат усвоени по предназначение", заяви тя. 

Лозанова каза, че програмите за заетост са спрени временно, тъй като в момента се работи с хората, които вече са одобрени по тях.

„В момента се чака новия програмен период, в който ще се договарят нови програми и нови хора ще могат да кандидатстват по тях", добави още изпълнителният директор. 

Според Лозанова капацитетът на агенцията е недостатъчен за огромния обем от работа, който идва от ЕС за програмите за заетост.

Подкрепи Economic.bg