Огнян Златев пое Представителството на ЕК в София

Новият ръководител работи за ЕК от 2011 г. като началник на отдел „Комуникации“ в Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

3722 ~ 1 мин. четене

Огнян Златев, който бе избран за нов ръководител на Представителството на Европейската комисия (ЕК) в София, встъпи в длъжност в първия ден на май.

Златев работи за ЕК от 2011 г. като началник на отдел „Комуникации“ в Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“, където допринесе за успешното комуникиране на действията на Комисията за борба с младежката безработица и социално приобщаване, пишат от комисията.

Огнян Златев притежава значителен опит в сферата на комуникациите, развитието на медиите и управлението на неправителствени организации (НПО). Преди да постъпи в ЕК, той е бил член на Управителния съвет на БНТ.

Сред другите длъжности, които е заемал, са директор на Информационния център на Институт „Отворено общество“ в София, ръководител на Центъра на ВВС в България и служител по обмен на специалисти в Британския съвет в България.

ЕК има представителства в 27-те държави членки на ЕС и регионални офиси в Барселона, Белфаст, Бон, Кардиф, Единбург, Марсилия, Милано, Мюнхен и Вроцлав. Те информират медиите и обществото за политиките на ЕС и докладват на ЕК за значимите събития в съответната държава. Представителствата са под ръководството на зам.-председател Вивиан Рединг.

Подкрепи Economic.bg