Орешарски: Ще сменям всеки, за който получа сигнал

При областните управители ще е същото, обеща премиера

64 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Ще сменям всеки, за който получа сигнал. Това каза при влизането си в сградата на президентството министър-председателят Пламен Орешарски. Малко след 9 ч. започна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност към президента Росен Плевнелиев, който беше свикан от държавния глава след избора на Делян Пеевски за председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Коментарът на Пламен Орешарски дойде след вчерашния скандал, при който Иван Иванов беше назначен за зам.-министър на вътрешните работи, но само няколко часа след това беше уволнен от Пламен Орешарски.

Според официалната справка, разпространена от правителствената информационна служба, Иван Валентинов Иванов е роден на 13 август 1975 г. Има магистратура по история от СУ "Св. Климент Охридски" и по право от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия. В последните шест години е главен юрисконсулт на "Билдинг Строй Експрес" ЕООД. Преди това е ръководил офиса на "Воинтех" ЕООД в Шумен.

През април 2012 г. Иван Иванов е избран за областен лидер на БСП в Шумен. Новият зам.-вътрешен министър е син на местния бизнесмен Валентин Иванов-Шошо, който също е свързан със силовата групировка СИК.

Ако има сигнали и за нередности при областните управители, които са назначени, ще сменям и тях, обеща Пламен Орешарски.

Подкрепи Economic.bg